kezdőoldal  kezdőoldal  Az Irinyi család története  Irinyi családfák  Irinyi nemesi kellékek  Egy kis földrajz  Az Irinyi család tagjai ma  Irinyi galéria  Hires Irinyiek  Irinyi források
gy kis földrajz

z Irinyi család családfáit tanulmányozva egy sor különböző helységnévvel találkozunk, melyek mindegyike valamilyen formában kötődik az Irinyi család egyik-másik tagjához. Ezek közt egyaránt találunk falvakat, nagyközségeket és városokat is, melyek mindegyikének hollétét valószínűleg, legalábbis velem így történt, nem mindenki tudja kapásból megmondani.

ppen ezért úgy gondoltuk röviden bemutatjuk ezen helységek fekvését, címerét, látványosságait, azaz mindent amit két percben róluk meg lehet tudni. Természetesen nem titkolt szándékunk, hogy az érdeklődőket arra buzdítsuk, hogy ők maguk is látogassanak el ezen helyekre s kutassanak további, az Irinyi családdal kapcsolatos emlékek után. Amennyiben sikerrel jártak kérjük írjanak nekünk a következő e-mail címre irinyijudit@freemail.hu s osszák meg velünk is a felfedezés örömét. Nos, akkor következzen egy kis Irinyi Földrajz . . .

IrinyAlbisAbapuszta
BalkányBiriCibakpuszta
CsokalyEsztárÉrkörtvélyes
FényeslitkeGeszterédKállósemjén
LétavértesNagy-LétaPócspetri
SzakolyÚjfehértóVértes
Zsáka